Un bărbat din Chișinău, în vârstă de 35 de ani, s-a trezit azi-dimineață în portbagajul propriului automobil, părăsit la o margine de drum. Acesta a telefonat la poliție pentru a cere ajutor, or, noaptea trecută fusese agresat. 

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției de patrulare din Orhei. Automobilul a fost găsit în localitatea Romănești din raionul Strășeni. Acesta era descuiat, iar în portbagaj se afla victima care a cerut ajutor. Potrivit ofițerilor de Poliție, bărbatul avea semne vizibile de agresiune fizică pe corp și dacă inspectorii de patrulare nu reușeau să îl salveze la timp, acesta risca să se asfixieze.

Ulterior, polițiștii au stabilit că în noaptea zilei de 6 decembrie, victima împreună cu cinci cunoștințe au consumat băuturi alcoolice într-un local din satul Peresecina. La un moment dat, între ei s-a iscat un conflict, unde tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, i-au aplicat mai multe lovituri în regiunea capului, l-au urcat în portbagaj și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

La moment, dintre cei cinci suspecți, patru au fost reținuți. Aceștia sunt documentați în baza art. 163 al. 1 „Lăsarea în primejdie” și art. 164 al. 2 „Răpirea unei personae” Cod Penal al RM. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în valoare de 27 500 de lei sau închisoare de la 2 la 10 ani.