Salariul minim pentru sectorul privat va fi majorat cu peste 10 la sută. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la ședința de miercuri a Cabinetului de miniştri.

Documentul prevede creşterea, începând cu 1 mai curent, a salariului minim în cadrul întreprinderilor, organizaţiilor şi instituţiilor cu autonomie financiară, indiferent de forma de organizare juridică, de la 1900 lei la 2100 lei. Modificarea parvine în urma majorării indicelui preţurilor de consum şi a ratei de creştere a productivităţii muncii la nivel naţional.

Tot în cadrul şedinţei de ieri, Executivul a dat aviz pozitiv iniţiativei legislative cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar. Astfel că, salariile unor categorii de angajaţi ai arhivelor, care au remunerare de până la 1500 de lei, vor fi majorate cu 20%.

Pentru realizarea noii reglementări, vor fi alocate resurse suplimentare în suma de 128520 lei anual din bugetul de stat. Amendamentele la legea menţionată mai sus vor intra în vigoare după examinarea şi aprobarea de Parlament.