Peste patru sute de companii din 20 de ţări participă, în perioada 16-19 octombrie, la săptămâna agroindustrială de la Moldexpo. Aceasta întruneşte Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii MOLDAGROTECH (toamnă) și Expoziţia-târg internaţională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri FARMER.

Cel mai extins segment al expoziţiei este completat cu maşini şi echipamente agricole. Aici sunt prezentate tractoare, maşini de lucrat solul, semănătoare, utilaje de fertilizare şi de protecţie a plantelor, echipamente de recoltare, de pregătire a furajelor, utilaje post-recoltare ş.a. „Este vorba de tehnică nouă, precum şi de maşini care şi-au demonstrat deja eficienţa în multe întreprinderi de profil de peste hotare. Desigur, este vorba de investiţii serioase, însă şi agricultura trebuie să devină un business important, or, o afacere serioasă nu poate fi dezvoltată fără investiţii”, au estimat, solicitaţi de MOLDPRES, reprezentanţii mai multor companii participante la expoziţie.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Georgeta Mincu, a menţionat că săptămâna agroindustrială de la Moldexpo are „un avantaj reciproc, atât pentru participanţi şi vizitatori, cât şi pentru ministerul de resort, care şi-a propus să ofere producătorilor agricoli şi fermierilor tot sprijinul necesar pentru dezvoltare şi promovare”.