10433941_642562069168386_9121791138032247823_nȘapte sportivi moldoveni, membri ai „Asociației de Tir Defensiv din Pistol din Moldova”, au obținut certificate internaționale IDPA SO (Safety Officer), în urma unui seminar petrecut în acest weekend de către instructorul internațional Federico Iannelli și Directorul clubului sportiv Fenix (Italia), Elena Cociu.

“Este un pas enorm pentru asociația noastră, pas de care ne-am pregătit încă din decembrie trecut”, susține Victor Statnic, Președintele Asociației de Tir Defensiv din Pistol din Moldova. El a menționat că certificarea internațională va permite sportivilor moldoveni să arbitreze meciuri internaționale, iar Moldovei – să organizeze competiții IDPA de nivel internațional.

La înmânarea certificatelor internaționale, Federico Iannelli a declarat: “am fost surprins de nivelul înalt al sportivilor moldoveni și voi depune tot efortul pentru ca să organizăm în cel mai scurt timp un turneu IDPA internațional la Chișinău”.

Licențe de arbitri internaționali au primit membrii Asociaţiei: Alexandr Drambulico, Iurie Coroban, Eugen Manic, Oleg Berov, Lilian Buștiuc, Victor Statnic și Iulian Bercu.

„Asociația de Tir Defensiv din Pistol din Moldova” a fost înregistrată la 25 februarie 2013. Din momentul fondării, asociația a organizat peste 20 de competiții pe regulile IDPA la proba de pistol, cu participarea a peste 50 de membri activi ai asociației. Scopul de bază a asociației este promovarea unui mod sănătos de viață și a culturii de port armă. Asociația internațională IDPA a fost lansată în anul 1996, la moment având peste 25 de mii de membri din peste 50 de state.