Conform unui scenariu, nu va dura mult până Pământul să va ”reseta” singur, dar procesul va fi unul terifiant: în numai câteva ore, cele mai multe dintre lumini s-ar stinge, iar în câteva luni, dezastrele nucleare ar lovi întreaga planetă, relatează Mediafax.

După mii de ani, singura dovadă a existenţei noastre ar fi rămăşiţele unor structuri de piatră ale Marelui Zid Chinezesc sau Muntele Rushmore, scrie Descoperă.

Canalul YouTube #Mind Warehouse a creat un video în care ilustrează aceste consecinţe. Videoclipul a unit între ele secvenţele video create de National Geographic.

Câteva ore mai târziu: majoritatea luminilor din întreaga lume se vor opri, deoarece centralele electrice nu vor mai funcţiona fără combustibil. Panourile solare ar ajunge în cele din urmă să stea acoperite de praf. Singurele centrale care ar continua să genereze energie ar fi cele hidroelectrice.

Două sau trei zile mai târziu: sistemele subterane de cale ferate ar fi inundate, deoarece pompele de menţinere a apei s-ar opri din lucru.

Zece zile mai târziu: animalele de companie şi animalele de fermă ar muri, în timp ce câinii mari s-ar aduna în haite pentru a vâna alte animale.

O lună mai târziu: apa cu funcţia de răcire din centrale nucleare s-ar fi evaporat. Acest lucru ar duce la o serie de dezastre în întreaga lume, mai puternice decât Fukushima şi Cernobîl luate împreună.

Un an mai târziu: sateliţii din jurul Pământului vor începe să cadă de pe orbita lor, creând „urme” ciudate de stele pe cer.

Douăzeci şi cinci de ani mai târziu: vegetaţia va acoperi lumea, iar unele oraşe vor fi îngropate în nisip, spre exemplu Dubai şi Las Vegas. Aerul din oraşe va deveni mai curat, iar vizibilitatea se va îmbunătăţi. Fără oameni, balenele vor prospera şi vor popula la capacitatea maximă oceanul.

Trei sute de ani mai târziu: construcţiile metalice, podurile şi turnurile vor începe să se distrugă din cauza coroziunii.

10.000 de ani mai târziu: singura dovadă a existenţei noastre vor fi lucrurile făcute din piatră ca piramidele din Egipt, Marele Zid Chinezesc şi Muntele Rushmore.

La începutul acestui an, astrofizicienii de la Universitatea Columbia, Michael Hahn şi Daniel Wolf, au explicat modul în care viaţa pe Pământ va începe să cadă în declin. Ei şi-au intitulat eseul: „Cum să supravieţuim Judecatei de apoi”.