Partidul Acţiune şi Solidaritate este gelos pe socialişti pentru faptul că aceştia au reuşit să convingă PDM să participe la discuţii despre viitorul Republicii Moldova. Vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, a postat, pe Facebook, un mesaj în care regretă faptul că democraţii nu au dorit să definitiveze textul final al “Declarației pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană”.

“De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu reprezentanții PDM pentru a definitiva textul final al Declarației pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană. Deși colegii din PDM au avut o contribuție consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de email-uri, totuși au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul”, se spune în mesajul postat de Mihai Popşoi.

“Regretăm lipsa de devotament și consecvență față de năzuința majorității cetățenilor Republicii Moldova de a urma calea integrării europene: a combaterii corupției, a justiției independente, a reformelor economice, alegând în schimb calea a patra – calea spre nicăieri”, mai scrie Mihai Popşoi.