Autorul cântecelor celebre din „The Lion King” sau „Alladin”, dar şi deţinătorul Premiilor Oscar, Emmy şi Grammy, Sir Tim Rise va ajunge la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” pentru o cauză nobilă, relatează trm.md.

Susţinut de către Ambasada Marii Britanii din Chişinău, celebrul scriitor vine la Chişinău în compania lui Tony Hawks, autorul bestsellerului „Jucând Tennis cu moldovenii”, care organizează un concert de caritate, iar  fondurile colectate vor fi direcţionate pentru construcţia unei săli de reabilitare a copiilor cu deficienţe din Moldova.

„Mă bucur că revin în Moldova. Am mai fost odată. Sunt aici graţie lui Tony Hawks, care îmi este un vechi prieten. Am fost foarte interesat când am aflat că colectează bani. Am fost cu câţiva ani în urmă şi am văzut cum începea totul şi am promis să revin atunci când centrul va fi pus pe roate şi asta se întâmplă. Am văzut asta şi mă bucur mult. Cartea lansată de Tony despre Moldova a fost un mare imbold, pentru asta şi eu mă bucur să fiu de ajutor”, a declarat scriitorul Sir Tim Rise.

Tim Rice este cunoscut pentru hiturile care sunt adorate în toată lumea. El a colaborat cu nume sonore ca Elton Jonn sau ABBA, iar numele său este inscripţionat pe Aleea Celebrităţilor de la Hollywood.