10168204_610181209068626_1949778668_nŞcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent, iniţiat în cooperare cu Şcoala de Jurnalism din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliştilor din Paris (Franţa). Şcoala este concepută în baza unor programe postuniversitare avansate de pregătire a jurnaliştilor şi a fost creată în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale în jurnalism practicate în Europa şi SUA.

Anul de studii durează zece luni, cursurile sunt la zi (între orele 8.30 şi 14.30) şi implică frecvenţă obligatorie. Printre principalele cursuri predate se numară: Scrierea ştirilor, Jurnalismul radio-TV, Legislaţia şi etica mass-media, Jurnalismul on-line, Jurnalismul de investigaţie, Jurnalismul economic şi de afaceri, Fotojurnalismul, Management mass-media s.a. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul Şcolii www.scoaladejurnalism.md.

Corpul didactic al ŞSAJ este format din jurnalişti notorii din Moldova, precum şi instructori din străinătate. Şcoala asigură studenţii cu echipament tehnic pentru cursurile foto, video şi radio, precum şi cu alte materiale necesare pentru deprinderea abilităţilor practice în domeniu.

Studiile se fac în regim cu taxă, care se achită în trei tranșe. Cei mai buni studenţi beneficiază de burse, care implică scutirea de taxa de studii, sau reduceri la taxa de școlarizare în timpul anului de studii.

La studii sunt admise persoane care au studii superioare în diverse domenii (ştiinte socio-umane, tehnice, arte, medicină, economie ş.a.). Selectarea candidaţilor se face în baza dosarului::

–          CV;

–          Formular (care poate fi descarcat de pe site-ul www.scoaladejurnalism.md);

–          Scrisoare de motivare;

–          Trei materiale jurnalistice (nu este obligatoriu ca acestea să fi fost publicate anterior);

–          Două recomandări;

–          Copia diplomei de studii superioare;

–          Copia buletinului de identitate.

Admiterea persoanelor selectate se va face în baza dosarului depus, a unui test în scris şi a unui interviu.

Data limită de depunere a dosarelor este 28 iulie 2014, ora 18.00.

Dosarele se pot depune la:

Școala de Studii Avansate în Jurnalism, or. Chişinău, str. Tighina 49/4, et.3,

Tel.: (+373 22) 92 94 40, Email: ibuzenco@scoaladejurnalism.mdconsultant@ijc.md