Năstase rămâne fără oameni. Membri ai Organizației teritoriale de partid a Platformei DA din Orhei au ieșit azi într-o conferință de presă și au anunțat public că părăsesc formațiunea pe motive că „nu se regăsesc într-un partid în care intențiile sunt doar banii”.

„Cu părere de rău, liderul Partidului Politic ˝Platforma Demnitate și Adevăr˝, dl Andrei Năstase, împreună cu dl Chiril Moțpan, la momentul constituirii Organizației Teritoriale din Orhei i-au preferat pe domnii cu reputația proastă să devină conducători ai acestei Organizații politice teritoriale, primind de la ei bani în schimbul unor făgăduințe că vor profita și de anumite beneficii când vor ajunge la guvernare”, a anunțat azi Președintele Organizației Teritoriale raionale din raionul Orhei, Ion Levința.

Potrivit celor stipulate, în loc să se ocupe de construcția și consolidarea partidului, sefii acestora se plimbă peste hotare cerșind bani de la diasporă și la cetățeni din țară sub pretextul consolidării bazei financiare a partidului.

„Domnilor, banii strânși în Piața Marii Adunări Naționale, în procesul acțiunilor de protest, precum și în perioada de colectare a semnăturilor pentru inițierea referendumului republican constituțional ce, s-au terminat? Cine, domnilor, din colectori au văzut vreun bănuț de la voi? Care flămânzi, prin frig, noroi, au colectat de la cetățeni iscălituri în susținerea referendumului sperând într-un viitor mai bun. Nimeni. Orheienii n-au primit nici un bănuț. Însă s-au strâns donații de milioane de lei care le-au însușit, cine? Liderii Platformei”, a declarat acesta.

De asemenea, el și-a exprimat nedumerirea față de inițiativa și indicața lui Năstase privind colectarea a 15 mii de lei lunar de la fiecare organizație teritorială raională de partid sub pretextul susținerii staffului central al partidului, declarând că orheienii au respins această inițiativă de escrochiere de bani.

Totodată, Năstase, fără a se consulta cu organele de conducere a organizațiilor teritoriale și cele la nivel central ale partidului, a decis să mai inițieze colectarea semnăturilor pentru un referendum cu întrebarea anulării Legii miliardului furat pusă pe umerii poporului, știind din start că nu se va încununa cu succes, dar având drept scop să-și ridice ratingul personal și imaginea partidului.

„Noi, grupul de inițiativă a Organizației Teritoriale Orhei, părăsim partidul politic Platforma Demnitate și Adevăr fiindcă conducerea acestei formațiuni nu ne mai reprezintă.  Nu avem încredere în domnul Năstase și apropiații lui ce doresc numai bani și putere. Noi știm care este situația în partid. Dictatură”, a încheiat acesta.

Un alt membru al grupului de inițiativă a vorbit deschis despre banii colectați de Năstase despre care acesta nu vorbește, ba mai mult, îi face pe primii mincinoși.

„Dumnealui a recunoscut că au fost bani colectați în PMAN.  Și a socotit pe urmă că trebuie să răspundă că poporul moldovenesc este vinovat de aceasta.  Nu dumnealui că așa a gestionat banii”, a opinat acesta remarcând brutalitatea de care dă de fiecare dată dovadă Năstase.