politia-frontiera 45 persoane reţinute şi peste 1530 de peşti, 2 undiţe şi aproximativ 5800 metri de plase de pescuit ridicate de către poliţiştii de frontieră din Sectorul Brânza, de când a început perioada de prohibiţie.

De la 1 aprilie, odată cu începerea perioadei de prohibiţie, angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza, individual sau în conlucrare cu lucrătorii Serviciului piscicol, au desfăşurat un şir de acţiuni în zona de responsabilitate pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în rezultat fiind contracarate 26 de cazuri.

Ultima reţinere a fost înregistrată ieri, 10 iunie, pe direcţia Slobozia Mare – Tulceşti. În jurul orei 06.00, patrula, aflându-se în misiune de serviciu, a observat 3 persoane pe malul lacului Beleu. În cadrul verificărilor, acestea s-au prezentat ca locuitori ai satului Slobozia Mare, cu vârste cuprinse între 28 şi 30 ani. Bărbaţii reușiseră să pescuiască, cu ajutorul a 16 plase cu lungime de 1300 metri, 233 de peşti de diferite specii.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoanele au fost amendate contravenţional, cu câte 200 lei fiecare şi împreună cu uneltele de pescuit şi peştele prins au fost transmiși Serviciului piscicol pentru zona Sud-Cahul, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.