Ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, se află într-o vizită oficială la Moscova, unde s-a întâlnit cu ministrul rus de Externe, Seghei Lavrov, pentru a a discuta pe teme de interes comun, informează Suptink News online şi agenţia de ştiri Tass, preluate de Mediafax.

„Considerăm Seulul ca fiind un partener-cheie în regiunea Asia-Pacific,” a declarat Lavrov la începutul discuţiilor cu omologul său sud-coreean.

„Ţinem să notăm, că în ciuda situaţiei internaţionale complicate, am reuşit să păstrăm dinamica dialogului politic, potenţialul pentru cooperare la nivel practic şi o interacţiune constructivă pe probleme de securitate,” a mai spus oficialul rus, citat de Sputnik News online.

Vizita ministrului Yun, care a început pe 12 iunie, este programată să se încheie pe data de 14 iunie, aceasta fiind prima vizită a unui ministru de externe sud-coreean în ultimii cinci ani.

La rândul său, oficialul de la Seul a lăudat cooperarea între cele două state, „care s-a dezvoltat pe urma testelor nucleare al Coreei de Nord,” adăugând că „apreciem şi cooperarea în ceea ce priveşte problemele de pe agenda globală, inclusiv schimbarea climatică,” informează agenţia Tass.