Deputatul democrat Sergiu Sîrbu regretă că o organizație ca Promo-Lex promovează informații false. Sîrbu se referă la datele din ultimul raport al acesteia, care indică faptul că alegătorii fără domiciliu nu vor putea participa la alegeri pe circumscripțiile uninominale. Parlamentarul califică asemenea interpretări ca fiind făcute fie din incompetență, fie din rea intenție.
„Regretăm că manipularea și minciuna din partea unei organizații respectate precum este Promo-Lex ia amploare. Unii experți de la această organizație au încercat a intoxica opinia publică precum că alegătorii care nu au domiciliu nu vor putea vota la alegerile parlamentare în circumscripții uninominale. Din numele autorilor modificărilor la Codul electoral, declar tranșat că este un FALS”, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.
Acesta a ținut să reitereze faptul că actuala legislație electorală corespunde tuturor standardelor internaționale, iar asemenea interpretări eronate au fost admise fie din incompetență, fie din rea intenție.
„O astfel de interpretare eronată a legii poate fi admisă ori din incompetență totală ori din rea intenție. De fapt, ambele la fel de grave ca și consecință. Legislația electorală corespunde tuturor standardelor internaționale și toți cetățenii vor avea drepturi egale la vot. PS. Cât vor mai răbda donatorii externi așa o atitudine față de obligațiunile funcționale?”, a adăugat Sergiu Sîrbu.