Simon Springett deține o experiență internațională de 25 de ani în activitate umanitară și dezvoltare. Acesta va conduce Oficiul Coordonatorului Rezident al cărui scop este de a coordona eforturile Echipei de Țară a Națiunilor Unite ce activează în Moldova, pentru a asigura oferirea unei asistențe eficiente și efective pentru accelerarea dezvoltării țării în corespundere cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. 

Anterior, Springett a activat în calitate de Director operațiuni și Director adjunct pentru operațiuni de răspuns în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Internațională/ Palladium al Marii Britaniei. El a mai ocupat timp de cinci ani funcția de Coordonator Rezident al Națiunilor Unite, Reprezentant Rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Reprezentant al Fondului ONU pentru Populație, concomitent, în Republica Mauritania și Republica Seychelles. De-a lungul carierei sale, el a deținut poziții cheie de conducere în cadrul confederației internaționale de caritate, Oxfam.

Oficiul Coordonatorului Rezident al ONU este responsabil pentru implementarea pachetului de reforme ONU la nivel global, care a fost făcut public de Secretarul General ONU în anul 2018.

Coordonatorul Rezident ONU într-o țară este reprezentatul oficial al Secretarului General și urmărește să unească agențiile ONU rezidente și nerezidente, fondurile și programele cu scopul de a îmbunătăți eficiența  și eficacitatea activităților la nivel de țară, dedicate atingerii rezultatelor, inclusiv prin intermediul Cadrului  de Asistență ONU pentru Dezvoltare, redefinit.

Anterior, în funcția de Coordonator Rezident a ONU în R. Moldova a fost Dafina Gercheva.