Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au intervenit la documentarea a 38 accidente rutiere soldate cu pagube materiale, 3 accidente rutiere soldate cu 3 persoane traumate, precum şi 10 accidente rutiere cu părăsire.

În acest context poliţiştii au aplicat deja sancţiuni în privinţa a 26 de şoferi, sub formă de amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi total puncte de penalizare 130. Iar şoferii care au părăsit locul accidentului rutier, riscă a fi privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Este de menţionat că, de la începutul lunii curente au fost înregistrate 97 accidente rutiere cu părăsire, dintre care 47 de şoferi au fost identificaţi, iar materialele acumulate de către poliţişti au fost remise instanţei de judecată pentru sancţionarea acestora cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Totodată, 6 angajaţi ai Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră au participat la 8 şedinţe de judecată, privind sancţionarea conducătorilor auto vinovaţi de producerea accidentelor rutiere, înregistrate anterior.