Posibilitatea de depunere a cererilor pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT (autorizații multilaterale pentru transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul statelor semnatare ale Conferinţei Europene a Miniştrilor de Transport), de către operatorii de transport rutier prin intermediul sistemului informaţional „e-Autorizaţie transport”, a fost pusă în aplicare. 

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale Transport Auto, cererile se depun de către operatorul de transport rutier, începând cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie până în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie.

Amintim că, anterior, premierul Pavel Filip le-a cerut funcționarilor ANTA ca softul e-Autorizație să fie funcțional în termenii stabiliți.
„Softul, calculatorul este exact elementul care nu ia mită. Știu că acest soft care urma să fie pus în aplicare încă de la 1 septembrie nu lucrează. Vreau să-i transmit un mesaj dlui director ANTA, Vsevolod Bocșanean, că dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima zi de muncă pentru dânsul”, a declarat Pavel Filip, miercuri, la şedinţa Guvermului
Din 1 septembrie au intrat în vigoare modificările la Codul Transporturilor care prevăd eliberarea autorizațiilor pentru transportatori în mod electronic.