Așa-zisul filtru de integritate al Maiei Sandu a devenit subiect de bășcălie pentru internauți și site-urile de satiră și umor. Acestea descriu deja scenarii halucinante, cu implicarea unor personaje publice, cum ar fi, de exemplu, jurnalistele Natalia Morari și Alina Radu.
”Maia Sandu a zis că toți membrii care vor să fie puși pe lista PAS la alegerile din 2019 trebuie să treacă printr-un filtru de integritate corporală. Tot bine și frumos până în momentul când i-a venit rândul Alinei Radu, șefa de la Ziarul de Gardă”, scrie portalul moldovandream.com.
În comparație cu Maia Sandu sau Natalia Morari, Alina Radu nu a trecut Filtrul PAS, deoarece este mai puțin zveltă decât acestea, notează sursa citată.
”Tehnicianul care a inventat Filtrul PAS spune că sistemul a fost creat pentru persoane de până la 100 de kg.  Dacă  Maia Sandu (47 kg) și Natașa Morari (64 kg) au trecut filtru fără probleme, atunci când a dat să treacă Alinuța Radu, filtrul PAS s-a blocat. Din păcate, ea are 150 de kg”, continuă portalul. ”ACUM Maia Sandu trebuie să caute 25 de mii de euro pentru a face un filtru nou. Așa că apucați-vă serios de donat bani pentru PAS. Foc la ghete!”, conchide mioldovandream.com