Șase acte falsificate au fost ridicate de către angajații Poliției de Frontieră, fiind documentate cinci persoane pentru deținere și folosirea acestora, anunță autoritatea de frontieră într-un comunicat.

Primul caz a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău, la data de 23 ianuarie. La linia de control, pe sensul de ieșire din țară cu cursa ”Chișinău-Paris”, s-a prezentat un tânăr de 28 de ani, cu dubla cetățenie a R. Moldova și României. În timpul procedurii de verificare a persoanei, polițiștii de frontieră au constatat mai multe inconveniențe, motiv pentru care pasagerul a fost direcționat spre un control suplimentar.

În rezultat, asupra acestuia s-au depistat două buletine de identitate românești cu semne vădite de falsificare și un permis de conducere moldovenesc original, însă tăinuit de polițiștii de frontieră. Actele erau eliberate pe numele unor persoane străine, tânărul confirmând faptul că avea menirea doar să le transporte la destinatari.

O procură falsificată a constituit motiv de cercetare penală, pentru a doua oară, a unui cetățean al Ucrainei. La data de 24 ianuarie, în punctul de trecere Palanca, pentru efectuarea formalităților necesare de intrare în R.Moldova, s-a prezentat un autoturism de model Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, la volanul căruia se afla un ucrainean de 28 de ani.

Urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că împuternicirea notarială, eliberată de autoritățile bulgare, conținea elemente de falsificare. Șoferul a declarat că nu știa despre falsul depistat, deși conform informației deținute la nivelul Poliției de Frontieră, tânărul ar fi la a doua tentativă de trecere a frontierei cu procura falsificată.

Tot ieri, în punctul de trecere Briceni, polițiștii de frontieră au identificat trei cetățeni moldoveni care au încercat să treacă cu mijlocul de transport, în baza procurilor poloneze falsificate. Un BMW 525, un Volkswagen Polo și un Opel Vectra, toate înmatriculate în Polonia, au fost indisponibilizate pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni, până la finalizarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.