Un bloc de locuit cu nouă etaje din oraşul Otaci s-a prăbuşit în această seară. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon, pe pagina sa de socializare, SCRIE TRM.MD.

„La Otaci s-a prăbuşit un bloc de locuit cu nouă etaje. De urgenţă a fost convocată Comisia pentru situaţii excepţionale. Foarte bine că s-a intervenit la timp şi au fost evacuaţi oamenii. Nu au fost înregistrate victime. Toate serviciiile raionale au fost ridicate de urgenţă. Promit că îi voi ajuta pe toţi care au rămas fără acoperiş deasupra capului”, a scris Igor Dodon.

Toţi oamenii au fost evacuaţi.

„Vreau să informez presa şi toţi cetăţenii în legătură cu prăbuşirea unui bloc cu 9 etaje din Otaci – din informaţia prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuaţi înainte de prăbuşire şi acum sunt în siguranţă. Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. La faţa locului se află şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în şedinţa Guvernului vom discuta despre modalităţile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs”, a notat prim-ministra Maia Sandu, pe pagina de Facebook.
Potrivit ultimelor informaţii emise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), angajaţii au evacuat astăzi 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reuşind preîntâmpinarea unei tragedii. La faţa locului pentru gestionarea situaţiei, dar şi a operaţiunii de intervenţie este conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu. Echipele de salvatori şi pompieri au mers în recunoaştere, pentru a se asigura exact că nu sunt persoane sub dărâmături. Angajaţii Inspectoratului de Poliţie au încercuit zona de risc pentru a securiza cetăţenii.

Cauzele prăbuşirii blocului deocamdată nu sunt cunoscute.