„Salutăm decizia Partidului Popular European (PPE) de a opri finanțarea din partea UE pentru guvernarea de la Chișinău”. Acesta este mesajul publicat pe Facebook de socialistul Ion Ceban, unul din apropiații președintelui pro-rus Igor Dodon.

În opinia lui Ceban, suspendarea finanțării este cea mai rapidă cale spre alegeri parlamentare anticipate. Acesta a mai salutat și intenția PPE de a cere și revizuirea Acordului de Asociere cu UE. ”Dacă o inițiază europenii, perfect”, a scris Ceban, citat de politics.md.

Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, cere Uniunii Europene să oprească toate finanțările pentru țara noastră și chiar revizuirea Acordului de Asociere. Drept motiv invocat pentru demersul său este votarea, cu majoritate absolută, a schimbării sistemului electoral din Moldova.

Anterior, Joseph Daul a fost un aprig susținător al fostului premier Vlad Filat, care a venit în politică prin exploatarea subiectului votului mixt, promisiune uitată după ce a ajuns la putere.