Legea este făcută ca să fie încălcată. Se pare că aceasta este logica unor șoferi trași pe dreapta, pentru că aveau geamurile mașinii umbrite. Pentru a aprecia nivelul de transparență a geamurilor mașinilor, polițiștii au folosit un dispozitiv special. Unii șoferi s-au arătat nedumeriți de faptul că sunt amendați, iar alții au demonstrat adevărate lecții de scos pelicula de pe geam., relatează Realitatea.

Oamenii legii au identificat un șofer care, pe lângă faptul că avea geamurile umbrite, conducea fără acte. Pentru că nu s-a conformat cerințelor agenților de patrulare, conducătorul auto a fost escortat la inspectoratul de poliție.

”A fost tras pe dreapta la cererea noastră conform regulamentului de a prezenta actele, dumnealui a refuzat, spunând că nu deține nici un act asupra sa, toate actele sunt într-un alt automobil, a fost rugat să meargă cu noi la parcarea specială pentru a reține vehiculul până când se va stabili cui îi aparține mașina, ultimul a refuzat categoric”, a declarat un inspector de patrulare.

Pentru a-și scuza încălcările, unii șoferi au dat vina pe foștii proprietari ai automobilelor, declarații combătute de datele aparatului folosit de oamenii legii. Alții însă s-au speriat că pot rămâne fără numerele de înmatriculare, așa că au dat dovadă de multă dibăcie și și-au scos pelicula fumurie în fața polițiștilor.

S-au găsit, însă, și șoferi mai puțin educați, care nu s-au sinchisit să insulte agenții de patrulare chiar în fața camerei de luat vederi. Pentru că nu au dorit să-și înlăture pelicula fumurie, aceștia au fost amendați și lăsați fără numere de înmatriculare.

”Se desfășoară operațiunea geamuri umbrite, toți soferii care au avut plasarea obiectelor, ceea ce ar fi pelicula au fost stopați și documentați în conformitate cu Codul Contravențional, în cazul în care persoanele au lichidat neajunsurile la fața locului li s-a întocmit procesul verbal și nu li s-a ridicat plăcuța cu numărul de înmatriculare, în cazul în care omul refuză să lichideze neajunsurile la fața locului se ridică plăcuța cu numărul de înmatriculare și când lichidează neajunsul se apropie la poliție și prezintă mașina că a lichidat neajunsul și atunci i se restituie numărul înapoi”, a precizat inspectorul Gheorghe Trohin.

Șoferii a căror mașini au geamurile din față umbrite sunt amendați cu 200 de lei. Dacă amenda este achitată în primele 72 de ore, aceștia plătesc jumătate din amenda stabilită.