Tarifele nu vor mai fi modificate în viitorul apropiat, a dat asigurări marți directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) Sergiu Ciobanu, în timpul unor audieri organizate de parlament privind sectorul energetic.

”Noi nu vedem premise de creștere a tarifelor pentru o perioadă medie. La ziua de azi toate devierile financiare istorice au fost incluse în tarife, nu mai generăm pierderi și am intrat în albia normală de activitate a acestor companii”, a declarat oficialul citat de Infotag.

Potrivit directorului ANRE, situația în acest domeniu s-a stabilizat, ceea ce le va permite companiilor din sector să facă investiții și să amelioreze calitatea serviciilor prestate. ”A fost o perioadă grea, dar am ajuns la un trend de stabilitate pe acest sector. Acum toate companiile sunt în confort care le va permite să facă investiții care vor îmbunătăți calitatea serviciilor prestate”.

Amintim că ANRE a majorat recent, nesemnificativ, cu aproximativ 3%, tarifele la energia electrică și cu aproximativ 5% la cea termică din municipiul Chișinău, asta în condițiile în care furnizorii solicitau majorări mult mai mari. Gas Natural Fenosa Furnizare Energie a solicitat majorarea tarifului la energia electrică cu aproape 13%.