Statele Unite ale Americii urmăresc cu atenție evoluțiile din Republica Moldova, susținând eforturile autorităților de la Chișinău îndreptate spre reformarea și modernizarea țării. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele SUA, Mike Pence, în timpul discuției cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care a avut loc la New York, în marja Adunării Generale ONU.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, vicepreședintele american a reiterat susținerea administrației de la Casa Albă a eforturilor Guvernului Republicii Moldova în implementarea reformelor interne, precum și a celor îndreptate spre realizarea obiectivelor asumate în cadrul diferitor organizații internaționale.

Referindu-se la relațiile bilaterale, Mike Pence și Tudor Ulianovschi au reiterat necesitatea dezvoltării Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA, care va permite o mai bună interacţiune în valorificarea sprijinului acordat de SUA pentru procesele democratice din ţară şi implementarea reformelor structurale, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, care rămâne a fi prioritatea Guvernului.

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat susținerea Statelor Unite ale Americii, menționând că grație acesteia au fost implementate mai multe proiecte naționale, care au avut un impact economico-social important în societatea noastră.