Compania „Bucuria” demontează falsurile promovate cu insistență de Jurnal TV și mai multe site-uri finanțate de oligarhul penal Victor Țopa, privind prezumata demolare a grădiniței nr. 5 din Chișinău. Într-un comunicat de presă, conducerea întreprinderii suține că respectivele informații sunt eronate. 

„Despre evacuarea grădinitei nr.5 de pe str.Bogdan Voievod 4/2 proprietarul nici nu a fost informat conform legislaţiei în vigoare, dar a aflat întâmplător din presă. Este absolut o informaţie eronată apărută în presă pentru a fi indusă în eroare opinia publică”, se conține în comunicatul întreprinderii, care precizează că ”grădiniţa a fost construită din mijloace proprii în anii 1965-1967, iar după reorganizarea în societate pe acțiuni aceasta a fost inclusă în mărimea capitalului social al S.A. „Bucuria” în contul acţiunilor statului”.

„În ultimii 15 de ani, până în 2014, DETS al Primăriei Chișinău utilizează bunul imobil de pe str.Bogdan Voievod 4/2, în general, fără nici un temei legal, adică, fără acordul proprietarului, fără un contract de locaţiune și fără plată. În 2014 SA Bucuria a obținut dreptul de a evacua grădinița nr. 5 din încăperea dată. Cu toate acestea, conducerea fabricii nu a făcut-o», se mai spune în comunicatul citat.

În continuare, compania citată face trimitere și la lipsa de corectitudine a Consiliului municipal Chișinău.

«În pofida semnării între S.A. „Bucuria” şi Consiliul Municipal Chişinău câteva tranzacţii de împăcare condiţiile şi prevederile acestea din partea părţii opuse nu s-au grăbit sa le execute. Acestea prevăd expres achitarea plăţii de chirie şi evacuarea silită a spaţiului grădiniţei şi predarea imobilului în posesia proprietarului în cazul neonorării obligaţiunilor”, susține conducerea companiei Bucuria.