Tudor Ulianovschi, Ambasadorul Republicii Moldova în Elveția, vizat în articolul Ziarului de Gardă despre ambsadorii cu cele mai mari indemnizații, susține că unele informații în articol au fost prezentate eronat.

Tudor Ulianovschi dezminte faptul că salariile ambasadorilor variază între 10 și 13 mii de lei, care ar fi de fapt circa opt mii de lei, „sumă care variază în funcție de stagiul de cotizare (vechimea în muncă) și rangul diplomatic deținut”.

(doc) Replica lui Tudor Ulianovschi, Ambasadorul Republicii Moldova în Elveția, vizat în articolul despre ambasadorii cu cele mai mari indemnizații

 (Foto: geneva.mfa.md)

Pentru comparație, ambasadorul aduce drept exemplu salariile ambasadorilor din România și Japonia la Geneva, care sunt între 5000 și 15000 de euro.

„Solicităm respectuos reflectarea costurilor reale ale coșului minim de consum în Elveția: școala publică de stat pentru un copil costă între 350-400 franci lunar (echivalentul a 300-350 euro) iar o grădiniță publică de stat variază între 400 și 1800 (350-1500) franci lunar pentru doar un copil.

 Iar colaboratorii misiunii diplomatice la Geneva achită din indemnizația personală 10% lunar din costurile serviciilor medicale. Iar alte misiuni diplomatice ale Republicii Moldova nu achită aceste servicii. Coșul minim de consum în Elveția fiind de 3850 franci (circa 3400 euro)”, se scrie în comunicatul Ambasadei Republicii Moldova în Elveția.

Despre Corina Cojocaru, care este soția ambasadorului, se precizează că dumneaei  „activează în cadrul misiunii Republicii Moldova la OMC, mult până la detașarea în misiune a Ambasadorului Ulianovschi la ONU” și nu a deținut funcția de adjunct al ambasadorului.