imagePartidul Liberal-Democrat a decis să-i excludă din fracţiunea parlamentară pe şapte din cei opt deputaţi care au votat Guvernul Filip, se arată într-un comunicat al partidului. În replică, aceştia îl acuză pe Valeriu Streleț de distrugerea formațiunii.
“Se pare că actuala conducere interimară a PLDM nu a înțeles nimic din luptele care se dau astăzi în Republica Moldova. A preferat să aplice tactica struțului și să rămînă surdă la apelurile de asigurare a unei minime stabilități politice în aceste momente extrem de complicate pentru Republica Moldova”, se arată în declaraţia celor şapte deputaţi.
Totodată, deputaţii îl acuză pe Valeriu Streleţ că a ales să-și continue aplicarea frustrării personale în opera de distrugere a PLDM.
”În loc să pună la vot reformarea partidului a ales să nege părerea organizațiilor teritoriale și a jumătate din fracțiune. În loc să pună la vot excluderea atît de des solicitată de membri a celor care de-a lungul anilor au compromis partidul și a celor care au participat direct la capturarea statului prin amendamente la legi sau decizii luate în guvern, Valeriu Streleț a ales răfuiala cu cei care au alte viziuni politice asupra momentului politic actual și care nu se supun intereselor sale personale”, mai spun deputaţii.
Mai mult,cei şapte deputaţi consideră participarea la acțiunile de protest alături de Usatîi și Dodon o trădare.
Valeriu Ghileţchi, cel de-al optulea deputat, nu a fost exclus din formaţiune.
Menţionăm că opt deputaţi liberal-democraţi au votat învestirea guvernului condus de Pavel Filip, candidatul propus de Partidul Democrat. Aceştia şi-au dat votul chiar dacă PLDM a anunţat că trece în opoziţie.