Fostul șef al cabinetului de miniștri Ion Sturza este de părere că electoratul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) este mai radical și mai puțin intelectual decât votanții și activiștii Maiei Sandu. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Important”, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța.

Întrebat de moderator dacă cele 2 partide de opoziție ar trebui să meargă împreună la alegeri, acesta a ținut să enumere deosebirile dintre bazinele electorale ale celor 2 formațiuni:

„Electoratul sau activiștii lui Andrei Năstase sunt mai radicalizați. Ei mai degrabă intră un pic în altă tagmă, decât cei mai cumpătați, mai intelectuali, mai… din diasporă, ai Maiei Sandu”, a declarat Ion Sturza.

Este de menționat faptul că practic fiecare manifestație organizată de PPDA se lasă cu agresarea jurnaliștilor incomozi de către activiștii și chiar conducerea acestei formațiuni. Astfel, atât liderul partidului, Andrei Năstase, fratele său Vasile, dar și alți fruntași ai PPDA au atacat și au înjurat în nenumărate rânduri reporterii.