Statele Unite marchează, astăzi, 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, când turnurile gemene World Trade Center din New York au fost lovite la un interval de câteva minute de două avioane deturnate, relatează mediafax.ro, citată de trm.md.
Ulterior, un alt avion deturnat s-a prăbuşit peste Pentagon, provocând pagube însemnate la faţada vestică a clădirii Departamentului american al Apărării. Un al patrulea aparat deturnat s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania.

Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut, la fel ca şi împrejurările exacte ale producerii catastrofei. Se pare că unii pasageri, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe terorişti. scrie mediafax.

Numărul victimelor confirmate oficial în urma atacurilor de la World Trade Center este de 2.753, între care se află şi cei dispăruţi şi presupuşi morţi. Doar 1.642 dintre victime, sau aproximativ 60%, au fost identificate.

Biroul de Examinare Medicală din New York a lucrat timp de 17 ani pentru a identifica rămăşiţele a 1.100 de victime, utilizând tehnici de extragere a ADN-ului pentru a identifica numeroase persoane, fiind astfel realizate încă cinci identificări.