Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, 12 iulie, cu președintele Internaționalei Socialiste, George Papandreou. Cei doi au discutat despre reformele pe care țara noastră la implementează, iar liderul PDM i-a lansat invitație ultimului să vină în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, întâlnirea celor doi a avut loc în marja Consiliului Internaționalei Socialiste care a avut loc la New York, SUA, în perioada 11 -12 iulie și a vizat consolidarea relației politice dintre Partidul Democrat din Moldova și Internaționala Socialistă.

Liderul democrat a avut un schimb de opinii cu George Papandreou în legătură cu reformele pe care actuala guvernare le pune în aplicare. În acest sens, Vlad Plahotniuc i-a prezentat interlocutorului său măsurile luate de Guvernul condus de PDM în lupta cu corupția, dar și cele pentru stimularea economică a țării și care au permis atingerea unor indicatori macroeconomici buni anul trecut și cu perspective de creștere și în anul în curs.

De asemenea, președintele PDM a apreciat experiența politică a președintelui Internaționalei Socialiste. În context, Vlad Plahotniuc l-a invitat pe George Papandreou în Republica Moldova, pentru a împărtăși din această experiență colegilor săi din Partidul Democrat din Moldova.

La rândul său, George Papandreou s-a arătat interesat de procesele politice din țara noastră și i-a mulțumit liderului democrat pentru rolul pe care Partidul Democrat îl joacă în Internaționala Socialistă.

vp3 vp2