inchisoare-din-New-DelhiPe parcursul ultimelor trei zile, 15 – 17 august 2014, angajaţii Serviciului regim şi supraveghere din cadrul Penitenciarelor nr.1-Taraclia și nr.11-Bălți, au înregistrat două cazuri de aruncare peste edificiile de pază ale instituțiilor de detenție.

Prima ilegalitate a fost înregistrată la 15 august 2014.

Astfel, la ora 19:40, în timpul supravegherii de sus a teritoriului instituției, santinela aflată  în serviciu la turnul de pază, a observat că a fost efectuată o aruncare peste edificiile de pază ale Penitenciarului nr.1-Taraclia.

Angajații Serviciului securitate regim și supraveghere au încercuit imediat zona de securitate.  Prin urmare, la locul aruncării, oamenii legii au depistat şi ridicat o sacoșă, în interiorul căreia era aproximativ 200 gr de substanță mărunțită, asemănătaore cu paiele de mac.

Cea de-a doua ilegalitate a fost înregistrată ieri, 17 august 2014, la Penitenciarul nr.11-Bălți.

La ora 15:50, santinela de la turnul de pază a sesizat şi a semnalat prin intermediul staţiei radio, o aruncătură a unui obiect necunoscut peste edificiile de pază ale instituției, pe teritoriul zonei interzise.

La reacția promptă a echipei de supraveghetori, împreună cu ofiţerul de serviciu, care s-au deplasat la locul aruncării, a fost depistat şi ridicat un pachet, învelit în lipici, în interiorul căruia oamenii legii au depistat o substanță lichidă de culoare cafenie.

Prin urmare, eforturile persoanelor civile de a introduce susbstanțe interzise în penitenciare, s-au dovedit a fi fără succes.

Presupusele droguri au fost ridicate și predate organelor de poliţie teritoriale, în scopul investigării cazurilor şi luării unei decizii conform legislaţiei.