Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici a participat în seara zilei de ieri, 25 noiembrie la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la fondarea Teatrului de revistă „Ginta Latină”. Festivitatea s-a desfăşurat în incinta Centrului de Cultură şi Artă „Ginta Latină”, unde în prezent teatrul îşi desfăşoară activitatea.

În discursul său, ministrul Corneliu Popovici a menţionat că Teatrul de revistă „Ginta Latină” reuşeşte să se impună în mediul teatral prin unicitatea genului abordat şi anume cel de divertisment, care adaugă vieţii culturale din ţara noastră un plus de culoare, o alternativă a teatrului tradiţional.

Teatrul „Ginta Latină” a fost fondat la 1 august 1989. Trupa s-a constituit din tineri actori, absolvenţi ai Conservatorului de Stat, dar şi din actori cu experienţă. La 16 aprilie 1990, în calitate de director al teatrului este desemnat Tudor Ţărnă. În aceeaşi perioadă, în teatru vin nume sonore, precum: pictorul-scenograf Petru Balan, actorii Mihai Curagău, Iurie Negoiţă, Nicolae Croitoru ş.a.

Pe tot parcursul activităţii sale Teatrul de revistă „Ginta Latină” a avut o deosebită prestaţie şi pe scenele din localităţile rurale din ţară, a participat la diverse festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale.