Trei spectacole va transmite online în perioada 3-5 iulie Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău.

Astfel, vineri, 3 iulie,  începând cu ora 18.00, publicul va putea viziona online spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov în regia lui Emil Gaju.  Potrivit organizatorilor, “O aventură tomnatică”  reprezintă o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre. Este o comedie dulce-acrişoară, farsă cu subînţelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia  mereu de la capăt. Scenografie: Ecaterina Mihalachi, coordonator scenografie: Iurie Matei și selecție muzicală: Alexandru Târșu. Premiera spectacolului a avut loc în 2014. Rolurile principale sunt interpretate de Angela Cărăuș și Nicu Suveică.

Sâmbătă, 4 iulie, la 18.00, teatrul va difuza spectacolul “The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie: Vitalie Drucec. Potrivit organizatorilor, un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, a-i face felul. Între bancuri se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. ”O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referință la piesă. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Duminică, 5 iulie, instituția propune publicului online spectacolul  “Cine l-a trezit pe Yorick” după William Shakespeare, regie: Alexandru Vasilachi. Potrivit regizorului, spectacolul este un colaj din mai multe piese ale lui Shakespeare, în care 15 actori ai Teatrului Național se produc în mai multe roluri. „Condiția jocului este de a te transfigura cu vorba din piesă și a trece imediat dintr-un rol în altul. N-am mai încercat așa ceva ”, a subliniat Alexandru Vasilachi.

Din distribuție fac parte:  Petru Hadârcă, Angela Ciobanu, Anatol Durbală, Victor Nofit, Ana Tcacenko, Ion Mocanu, Alexandru Leancă, Lilia Bejan-Bojemschi, Doina Severin, Doriana Marginean, Draga-Dumitrița Drumi, Dan Melnic, Ana Bunescu, Silvia Luca și Iurie Focșa.

Spectacolele pot fi vizionate pe pagina de facebook a instituției https://www.facebook.com/Teatrul.Mihai.Eminescu.MD/ și pe site-ul oficial al teatrului http://www.tnme.md.