Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului, a anunțat într-o conferință de presă susținută pe 19 septembrie, intenția autorităților ca toată populația Republicii Moldova să aibă acces la televiziune digitală prin eter, până în luna martie a anului 2020.

„Au fost procurate 9000 de set-top boxuri care vor fi repartizate persoanelor defavorizate și vom mai procura dacă vor exista cereri, astfel încât, până în luna martie, să asigurăm accesul la informații digitale”, a declarat președintele comisiei parlamentare.

Adrian Lebedinschi a mai precizat că persoanele care vor avea acces la televiziunea digitală vor putea urmări 18 programe TV transmise gratuit pe teritoriul Republicii Moldova.

„În acest moment, doar 6 televiziuni folosesc serviciul digital și transmit prin eter. Sperăm că, până la 1 martie 2020, Consiliul Audiovizualului să anunțe concurs pentru celelalte slot-uri rămase libere”, a spus Adrian Lebedinschi

În cadrul ședinței,  Adrian Lebedinschi a menționat că se așteaptă ca Consiliul Audiovizualului să solicite surselor media difuzarea spoturilor publicitare pregătite în scopul informării cetățenilor despre trecerea la televiziune digitală prin eter.

Deputatul susține că pentru  o acoperire națională mai mare, este în interesul televiziunilor să treacă la emisie în eter, întrucât asta ar duce și la mărirea audienței.

Sursa: IPN