Preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, Vitalie Gorincioi este categoric împotriva faptului ca loturile de teren să fie vândute cetăţenilor străini.

Într-un interviu exclusiv acordat corespondentului agenției „INFOTAG”, el a comunicat că nu susține punctul de vedere al celor care insistă asupra „scoaterii acestei clauze din legislaţie”.

Preşedintele Asociaţiei „Moldova Fruct” este convins că cei care promovează iniţiativa respectivă, au procurat anterior terenuri, iar în prezent intenţionat nu le prelucrează aşteptând să le poată vinde mai scump.

Vitalie Gorincioi își pune întrebarea: „Dar cu ce ocazie ar trebui să vindem pământul nostru străinilor?”.

Preşedintele „Moldova Fruct” a relatat că avut anterior o discuţie foarte poziţionată cu reprezentanţii Băncii Mondiale, care consideră că trebuie să vindem pământul nerezidenţilor.

„Eu nu văd necesitatea unei astfel de abordări. Reprezentanţii Băncii Mondiale îşi motivează punctul de vedere prin faptul că oferind posibilitate investitorilor străini să cumpere pământ vom putea beneficia de tehnologii noi”, a spus el.

Vitalie Gorincioi a relatat că poziția sa în acest sens este total diferită.

„Trebuie să conștientizăm că pământul este singura marfă care nu se produce. Mai mult pământ decât avem acum nu vom avea. Respectiv, trebuie să-l păstrăm cu orice preţ”, a menționat el.

Preşedintele Asociaţiei „Moldova Fruct” a subliniat că pământul poate fi cumpărat de către persoane care au obţinut ilegal anumite resurse, şi tot moldovenii îl vor prelucra, însă deja pentru străini.

„Mă puteţi considera un conservator în privinţa acestei chestiuni, însă pentru nimic nu-mi voi schimba opinia”, a conchis preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, Vitalie Gorincioi.