Tinerii specialişti vor avea alocații majorate în primii trei ani de activitate, de la 45 de mii până la 120 mii de lei pentru cei cu studii universitare și de la 36 la 96 de mii lei, pentru cei cu școli profesionale absolvite. Executivul a aprobat astăzi hotărârea care vine să motiveze tinerii specialiști din sistemul educațional să lucreze în școli. De asemenea, profesorii vor primi câte două mii de lei pentru rechizite și materiale didactice.

”Vom mări indemnizația tinerilor specialişti, de la 45 de mii la 120 mii, pentru cei cu studii universitare și de la 36 la 96 de mii lei, pentru cei cu școli profesionale absolvite. Se precizează și acordarea a câte două mii de lei pentru rechizite și materiale didactice. Este un pas prin care dorim să le facem profesorilor viaţa mai uşoară”, a declarat Pavel Filip.

Prin consolidarea sistemului de facilități pentru tinerii specialiști din domeniul pedagogic, Guvernul dorește să asigure instituțiile de învățământ cu numărul necesar de cadre didactice.

De asemenea, șeful Guvernului a mai spus că alte majorări vor fi posibile atunci când vor fi identificate resurse suplimentare.

”Atât ne permite bugetul. Când vom avea resurse financiare, vom veni cu alte majorări. Avem legea cu privire la salarizare, iar de la 1 ianuarie vom avea un sistem de salarizare corect, echilibrat, si fiecare va primi după capacităţile sale”, a mai spus șeful Guvernului.

În anul de studii 2018 – 2019, sunt circa 2000 de posturi vacante în instituțiile de învățământ.

Sursa: Timpul.md