eugen_tomac_unire_republica_moldova_25374900Unirea României cu Republica Moldova nu se poate face fără Rusia. În clipa de față, există suficiente argumente care pot aduce la aceeași masă Bucureștiul, Moscova și Chișinăul, consideră Eugen Tomac.

”Nu as fi reactionat daca expertul in probleme de securitate Iulian Fota, pe care il respect, n-ar fi strecurat in analiza domniei sale urmatoarea fraza: ‘Daca aceasta tema va fi lasata pe mana nostalgicilor, a demagogilor si a populistilor, ea se poate transforma dintr-o potentiala oportunitate intr-o amenintare la adresa securitatii nationale a Romaniei, inclusiv la adresa integritatii ei’. Sa intelegem de aici ca oricine cere Unirea, sau mai bine spus anularea consecintelor pactului Ribbentrop-Molotov, o intelegere sovieto-nazista prin care natiunea noastra a fost rupta in doua, risca sa aduca o potentiala amenintare la adresa securitatii statului roman”, a scris Eugen Tomac.

Deputatul consideră că este nevoie de o dezbatere ”vie” in societate pe acest subiect, al unirii cu Republica Moldova.

”Unirea Romaniei cu R. Moldova nu se poate face fara Rusia. In clipa de fata, exista suficiente argumente care pot aduce la aceeasi masa Bucurestiul (stat NATO) – Moscova si Chisinaul. (…) Solutia cu care poate veni tandemul Bucuresti-Chisinau catre Moscova trebuie sa aiba in centrul atentiei argumentul stabilitatii regiunii si nu doresc sa dezvolt mai mult acest subiect, dar exista argumente suficient de puternice care pot face Kremlinul mai flexibil”, a adăugat Tomac.