Rezultatele examinărilor rămăşiţelor umane găsite în urma prăbuşirii de săptămâna trecută a avionului EgyptAir susţin ipoteza unei explozii la bordul aeronavei, a declarat un responsabil al serviciilor egiptene de medicină legală, citat de AP şi Le Figaro și mediafax.ro.

„Explicaţia logică este că o explozie a doborât avionul”, a declarat acesta pentru Associated Press.

Toate cele 80 de rămăşiţe care au fost aduse la Cairo sunt resturi mici.„Nu există nici măcar o parte întreagă dintr-un corp, cum ar fi un braţ sau un cap”, a spus oficialul, adăugând că a fost găsită şi partea stângă a unui cap.

„Însă nu pot spune ce anume a cauzat explozia”, a spus el.

Un avion aparţinând companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi,cu 66 de persoane la bord, nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului.

Fuselajul avionului a fost descoperit vineri la 290 de kilometri de oraşul Alexandria, situat în regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane.

În avion se aflau treizeci de egipteni, cincisprezece francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian şi zece membri ai echipajului.

În toamna anului 2015, organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat prăbuşirea unui avion de pasageri rus în Egipt, un incident soldat cu 224 de morţi. Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh – Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit pe 31 octombrie în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.