17 mineri au murit în China, după ce un lift s-a prbușit într-o mină. Este ultimul dintr-o serie lungă de accidente petrecute în minele de cărbune din țară, transmite AFP citată de libertatea.ro.

Accidentul a avut loc într-o mină din provincia Heilongjiang (nord-estul Chinei). Cablul principal a luat foc, iar liftul a căzut în gol. Tragedia s-a petrecut joi, dar echipele de salvare au ajuns abia luni la mineri și nu au mai putut face nimic pentru a le salva viețile. În total, 17 mineri au murit.

O anchetă a fost deschisă pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs accidentul, iar doi sudori au fost reținuți de poliție, din cauza unor „presupuse încălcări grave” ale normelor de securitate. În același timp, directorul minei a fost suspendat, notează agenția China nouă.

În decembrie 2016, șapte mineri au murit în China, în urma unei explozii produse într-o mină de cărbune din provincia Hubei. În noiembrie 2016, o explozie la o mină de cărbune din regiunea Chongqing, sud-vestul Chinei, a ucis 33 de mineri.