Corpurile neînsufleţite a două persoane, inclusiv al unui minor, au fost găsite la etajul 14 al blocului de locuit în care a avut loc explozia în această noapte. De asemenea, în urma leziunilor obţinute, un bărbat în vârstă de 77 de ani a decedat în spital. Premierul Pavel Filip a convocat în această dimineaţă şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, în legătură cu explozia din sectorul Râşcani al capitalei, scrie trm.md.
Potrivit șefului IGSU, Mihail Harabagiu, o butelie de gaz cu robinetul deschis a fost descoperită în apartamentul de la etajul 16 al blocului unde a avut loc explozia.

„După ajutor medical s-au adresat nouă persoane civile şi un pompier. Viaţa pompierului nu este în pericol. Primăria şi Pretura a organizat cazarea persoanelor evacuate într-o sală sportivă a unui spital şi alimentarea lor cu hrană. Echipele de urgenţă au rămas la faţa locului până la ora 08:00 şi au întreprins măsuri de stabilizare a pereţilor şi balcoanelor. Sub dărâmături se presupune că ar mai putea fi şi alte persoane. Situaţia creată la moment prezintă pericol pentru salvatorii care lucrează la etajul 17 şi 18, practic lucrează în gol”, a menţionat Mihai Harabagiu, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 22:42. Din primele date s-a stabilit că deflagrația a afectat mai multe apartamente din blocul locativ. IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara nr. nr.6 a blocului de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5. Salvatorii și pompierii au evacuat toate persoanele din scara blocului.

La fața locului IGSU a instituit o celulă de criză. Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU, fiind ridicată pe alertă întreagă garnizoană a municipiului Chișinău. La fața locului au fost antrenați un grupul de psihologi al IGSU pentru acordarea asistenței psihologice sinistraților.