O fată de nouă ani, care mergea pe bicicletă, a fost accidentată mortal în după-amiaza zilei de miercuri, pe traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni. Automobilul implicat în accident aparţine Primăriei Sculeni, scrie IPN, citatî de trm.md.
Cristina Vicol, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Ungheni, a declarat că accidentul s-a produs în jurul orei 15:00. La volanul automobilului de model Skoda Yeti, care a lovit copilul din spate, se afla un bărbat de 58 de ani. Victima este din satul Blindești, comuna Sculeni.

Automobilul Primăriei Sculeni se deplasa spre Ungheni în scop de serviciu. În mașină se aflau șoferul și viceprimarul localității.

Primarul comunei, Vasile Casian, a declarat pentru IPN că, imediat cum a aflat despre accident, s-a deplasat la fața locului. Atât șoferul, cât și viceprimarul erau în stare de șoc. Din declarațiile celor doi reiese că în fața mașinii se deplasa un camion. Într-un moment dat, acesta a depășit copila, care mergea cu bicicleta pe acostament, virând brusc în stânga. Șoferul Primăriei nu a reușit să oprească și a lovit bicicleta din spate.

Șoferul a fost supus testului alcoolscopic, care a arătat că nu era băut. El a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare de la trei la şapte ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la patru ani.