Un adolescent în vârstă de 17 ani, domiciliat temporar în municipiul Chişinău, a decedat ieri, 13 februarie, la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, băiatul ar fi fost internat în stare extrem de gravă, cu semne de şoc toxico – bacterian şi febră.

Potrivit sursei citate, din spusele rudelor (bunici) aproximativ de pe data 8-9 februarie copilul a acuzat tusă uscată, rară, dar a fost activ, la medic nu s-a adresat. În dimineața zilei de 12 februarie, au apărut frisoane, slăbiciuni, dar și febră până la 38,5 C, scrie trm.md.

Potrivit Ministrului Sănătății, rezultatul examenului virusologic la materialul biologic prelevat atestă prezența ARN-ului a virusului gripal B. În cazul decesului se efectuează expertiza medico-legală.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor și complicațiilor acestora, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția la exigența sporita a cetățenilor în această perioadă, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea încăperilor de serviciu, de studii și la domiciliu.