Ex-președintele României Traian Băsescu s-a arătat deranjat de faptul jurnalista Lorena Bogza îi atribuie declarații pe care el nu le-a făcut. În cadrul ediției de ieri a emisiunii „În Profunzime”, acesta a declarat că Bogza face insinuări despre alianțele politice care ar trebui să se formeze, în opinia lui Băsescu.
Lorena Bogza: Dvs. aţi afirmat într-un interviu că sunteţi sceptic în ceea ce priveşte o coaliţie cu PD şi Vlad Plahotniuc, care este toxic ca şi Igor Dodon. Cum Maia Sandu şi Andrei Năstase ar trebui să facă o coaliţie cu PD că după ce s-a coabitat PL şi PD am văzut cum PL a fost descalificat?
Traian Băsescu: Nu am spus că Sandu şi Năstase trebuie să coabiteze cu PD. Nu spun că trebuie să facă alianţă cu Plahotniuc. Dvs. aţi făcut un soi de insinuare.
Lorena Bogza: Nu v-aţi referit atunci la PD?
Traian Băsescu: Nu. Dar dacă vreţi să îmi spuneţi că în celelalte partide, partidul lui Leancă, partidul M. Sandu nu vor fi corupţi…M. Sandu a fost în trei guverne, Guvernul Filat, Leancă, Gaburici. Ea a fost parte a construcţiei şi aceste guvernări au adus şi acordul de vize şi acordul de asociere la UE. Nu trebuie să spui că nu faci alianţă decât cu partide curate ca lacrima. Ştiţi vreun partid curat ca lacrima?!