Transportatorii auto intenționează să organizeze astăzi un nou protest în centrul Chișinăului, din cauza problemei nerezolvate a lipsei autorizațiilor pentru transportul de mărfuri în Rusia. În același timp ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan refuză să comenteze recentele proteste ale transportatorilor, transmite evenimentul.md

Potrivit organizatorilor evenimentului, a fost obținută permisiunea de a organiza un miting pe 7 noiembrie în Piața Marii Adunări Naționale. Transportatorii auto din Chișinău și raioanele țării  vor organiza un protest în legătură cu problemele comune care rămîn nerezolvate. Ei intenționează să vină la orele 11:00 în piață cu TIR-uri și să-și prezinte cerințele, afirmînd că nu vor pleca fără rezultate pozitive.

Întrebat de jurnalişti dacă a mai discutat cu aceştia şi dacă a găsit o soluţie, Brânzan a preferat să o ia la sănătoasa.

” – Despre proteste vă rog!

– Care proteste?

– Despre protestele şoferilor de TIR-uri.

– Domnule Brînzan, două secunde!”

Miercuri, la Ministerul Economiei şi Infrastructurii a avut loc o şedinţă la care urma să fie discutată şi problema transportatorilor. Aceasta s-a desfăşurat însă cu uşile închise, iar presa nu a fost anunţată nici despre ora la care trebuia să înceapă discuţiile.

Amintim că în data de 1 noiembrie, transportatorii de mărfuri au organizat un protest de amploare, în mai multe localităţi din ţară precum Bălţi, Edineţ, Briceni, Otaci şi Chişinău. Şoferii sunt nemulţumiţi de faptul că, de câteva luni. întâmpină dificultăţi la primirea autorizaţiilor de import şi export.

Transportatorii nemulţumiţi spun că vor continua protestele şi în următoarele zile. Mai mult, aceştia ameninţă că vor bloca drumurile naţionale.