Inspectoratul Național de Patrulare a întreprins măsuri de contracarare a evenimentelor rutiere tragice sub aspectul controlului stării tehnice a transportului public.

Astfel, va fi asigurată securitatea circulaţiei rutiere şi a deplasării în siguranţă a pasagerilor cu transportul public.

În acest context, polițiștii de patrulare au verificat unitățile de transport public de la Gara de Sud unde au constatat și inițiat 15 cauze contravenționale. Cele mai multe nereguli tehnice au fost depistate la sistemul de frânare,  mecanismul de direcţie și  dispozitivele de iluminare ori de semnalizare.

De asemenea, conducătorii  auto care transportă zi de zi pasageri exploatează vehiculele reutilate fără autorizaţia de rigoare sau care nu au fost supuse reviziei tehnice. La fel și mijloacele de transport cu geamurile umbrite sau cu numerele  de  înregistrare, care nu au fost înmatriculate în modul stabilit.

De la începutul acestui an s-au produs  41 de accidente rutiere cu implicarea transportului public, 50 de persoane s-au ales cu traumatisme, iar 6 au decedat. Din cifra totală,  autobuzele și troleibuzele au fost implicate  în  9 accidente, microbuzele în 15, iar  taxiurile în 17 dintre ele.

Inspectoratul Național de Patrulare anunță că asemenea acțiuni vor avea loc în toate gările auto din țară,  pentru a responsabiliza conducătorii auto,  iar cetățenii să se deplaseze în siguranță .