Punctele care vor trece peste o modernizare sunt, posturile vamale „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Giurgiulești”. Bugetul alocat pentru lucrari este de cinci milioane de euro, mai exact 3.2 milioane de euro vor fi accesați din grantul acordat Republicii Moldova de UE, iar 1.7 milioane de euro va fi contribuția Guvernului Republicii Moldova, transmite EVENIMENTUL.

Potrivit proiectului, numărul pistelor de control vor fi majorate, căile de acces care fac legătura posturilor vamale cu arterele naționale vor fi reconstruite, iar platformele de scanare a mijloacelor de transport urmează să fie reabilitate. La fel, posturile vamale vor fi dotate cu echipament de control nou și performant, iar sistemele de iluminat și semnalizare vor fi modernizate.

Postul vamal Sculeni va beneficia de circa 70% din fondurile alocate în acest scop.  Acesta ar urma să dispună  de 16 piste, comparativ cu opt, câte sunt în prezent. Totodată, vor fi construite spații moderne destinate controlului bagajelor, precum și încăperi pentru solicitanții de azil.

Finalizarea lucrărilor de modernizare este planificată pentru vara anului 2022.