În această săptămână au fost lansate lucrările de reabilitare a trei tronsoane de conducte termice cu diametrul de 150, 200 și 250 mm, pe o lungime de peste 700 de metri din sectorul Ciocana al capitalei. Peste zece mii de locatari ai străzilor bd. Mircea cel Bătrân, Igor Vieru și Mihail Sadoveanu vor beneficia de servicii de termoficare modernizare, menționează Termoelectrica într-un comunicat de presă, citat de IPN şi Radio Chişinău.

Lucrările sunt parte a Planului de investiții și presupun înlocuirea a trei segmente de rețea veche și corodată, cu peste 30 de ani de exploatare, ceea ce presupune că reprezintă un risc crescut de avariere.

„Fiecare decizie investițională are la bază scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor Termoelectrica. Această modernizare va determina reducerea pierderilor pe segment și reducerea probabilității avariilor”, a spus Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica.

La desfășurarea lucrărilor sunt antrenați zeci de muncitori. În prezent aceștia execută lucrări de descoperire a traseului termic, iar apoi urmează să scoată țevile vechi și să le monteze pe cele noi. În contextul acestor lucrări, 15 blocuri locative vor fi în deconectare de la apă la sfârșitul acestei luni, pentru aproape zece zile. Înlocuirea țevilor urmează să se finalizeze până la mijlocul lunii viitoare.