Recenta vizită a liderilor noii coaliții de opoziție, formată din PAS cu DA, a fost mediatizată în modul „tradițional” de Jurnal TV, televiziunea oligarhului Victor Țopa, nașul liderului PPDA, Andrei Năstase. Din știrile de la Jurnal TV rezultă că la Bruxelles au mers doar șefi de la Platforma DA, iar Maia Sandu și PAS au fost menționați la categoria ”reprezentanți ai altor partide antioligarhice”.

”Trei zile de muncă alături de Andrei Năstase și alți reprezentanți ai partidelor antioligarhice din Moldova”. Astfel începe mesajul adjunctului lui Năstase, Alexandru Slusari, citat de Jurnal TV.

„I-am informat din nou pe deputații europeni despre situația reală din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, în urma vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles împreună cu liderul formațiunii, Andrei Năstase”, se spune în știrea lansată de postul JurnalTV.

Deși la Bruxelles a mers și Maia Sandu, Jurnal TV i-a menționat în știre numai pe Andrei Năstase și Alexandru Slusari. Liderii noii alianțe PAS cu DA, creată la nivel declarativ au plecat la Bruxelles la scurt timp după ce Maia Sandu a acceptat să meargă la parlamentare în tandem cu Andrei Năstase. Ea a cerut însă ca listele electorale să fie formate de o comisie în care cuvântul principal va aparține societății civile, care trebuie să nu admită persoane cu trecut dubios și certate cu legea. Acest lucru l-a deranjat pe Năstase, care a scris revoltat pe rețele de socializare că nu mai acceptă să meargă la alegeri în baza sondajelor, amintind despre modul în care a fost forțat să cedeze Maiei Sandu rolul de candidat unic al opoziției la scrutinul prezidențial.

În același timp, Aliona Mandatii, un alt vicepreședinte al Platformei DA, a scris că la alegerile prezidențiale, sondajele prin care Năstase a fost scos din luptă erau trucate. Iar după anunțarea alianței PAS cu DA, Mandatii a anunțat că se retrage din formațiunea lui Andrei Năstase și din politică, în general.