IMG_5400(1)În spiritul dezvoltării colaborării între Serviciul Vamal și EUBAM, la 4 noiembrie a.c., la Chișinău a avut loc întrunirea de lucru a conducerii celor două organizații.

În discuție au fost abordate aspecte actuale de asistență acordată Serviciului Vamal de către EUBAM în domenii precum implementarea Acordului de Asociere RM-UE, cooperarea moldo-ucraineană, inclusiv pe segmentul transnistrean, inițiativele EUBAM în vederea consolidării capacităților sistemului vamal național conform practicilor europene.

În cadrul ședinței s-a discutat situația vizavi de implementarea măsurilor de simplificare și securizare a traficului internațional de mărfuri, fiind identificate noi acțiuni ce vor fi realizate cu suportul EUBAM cu scopul eficientizării controlului comun la frontiera moldo-ucraineană și organizarea operațiunilor antifraudă avînd la baza analiza de risc.

Tudor Balițchi, Directorul General al Serviciului Vamal a exprimat mulțumiri EUBAM pentru sprijinul semnificativ în implementarea standardelor europene, asigurarea stabilității și securității la frontiera moldo-ucraineană și instruire profesională a colaboratorilor vamali.