Guvernul l-a desemnat repetat pe vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova Eugen Sturza pentru funcția de ministru al Apărării. Asta după ce șeful statului a respins astăzi candidatura majorității parlamentare.

”Astăzi voi înainta președintelui repetat candidatura aceleiași persoane. Dacă și de această dată președintele va refuza, înseamnă că încalcă Constituția țării. Avem o hotărâre a Curții Constituționale care foarte clar descrie această temă și îi spune că este obligat să accepte a doua nominalizare și să nu blocheze instituția. Dacă o face, suntem pregătiți să facem următorii pași ca să scoatem blocajul din jurul Ministerului Apărării”, a spus premierul Pavel Filip.

Comentând declarația șefului statului, care l-a propus pe Victor Gaiciuc în fruntea Ministerului Apărării, prim-ministrul a spus că Igor Dodon uită că Moldova este o țară parlamentară. ”Președintele și PSRM se crede partid de guvernare. Altfel nu pot explica înaintarea acestei candidaturi din partea președintelui. A făcut declarații că este gata să demită și Guvernul. Înțeleg că se inspiră de la un model din altă țară, pe care o frecventează foarte des. Îi sugerez să coboare cu picioarele pe pământ. Republica Moldova este o țară parlamentară. N-are nicio atribuție să vină cu propuneri de miniștri, cabinet de miniștri”, a mai spus Pavel Filip.
10264788_10152470095699288_6230150923145690527_n-600x600