Fondul Monetar Internațional a oferit Moldovei o nouă tranșă de finanțare, în mărime de aproape 34 de milioane de dolari. Informația a fost confirmată pe o rețea de socializare de prim-ministrul Pavel Filip. ”Banii sunt deja în contul Băncii Naționale”, a scris șeful Executivului.
Pavel Filip a accentuat că noua tranșă de finanțare reprezintă încă o etapa încheiată pozitiv, o recunoaștere a eforturilor Guvernului și Băncii Naționale în realizarea angajamentelor stabilite cu FMI. ” Mai importante decât finanțarea sunt însă reformele pe care le realizam împreună și expertiza foarte utilă pe care o primim din partea specialiștilor FMI”, a continuat premierul.
Acesta a dat asigurări că Executivul va continua reformele și programele de dezvoltare începute, efectele cărora sunt deja resimțite în creșterea economică realizată. ”Creștere care ne-a permis să pornim programe pentru susținerea cetățenilor, cum ar fi: Prima Casa 1 și Prima Casa 2, Drumuri bune pentru Moldova și alte proiecte ale căror beneficii cetățenii urmează să le simtă în mod direct”, a mai scris Pavel Filip.
Iar președintele Parlamentului, Andrian Candu, a apreciat noua tranșă de la FMI drept o recunoaștere din partea Fondului Monetar Internațional a succeselor, îndeplinirea întocmai a tuturor angajamentelor și reformelor asumate de Guvernarea de la Chișinău. ”Este un succes considerabil și o apreciere pentru toate eforturile depuse de actuala guvernare”, a scris și Andrian Candu pe Facebook.