Prim-ministrul a denunțat o tentativă de șantaj politic din partea unui fost ministru. Pavel Filip a scris pe Facebook că a primit un mesaj din partea lui Valeriu Troenco. Acesta a deținut anterior funcția de ministru al Apărării.
21765057_1741824819162168_1445073713896359612_n
Ex-demnitarul amenință că va trece în tabăra opoziției dacă funcția soției sale, despre care afirmă că este angajată la ÎS Registru, va fi lichidată.  ”Voi considera această decizie drept ilegală și discriminatorie, mă duc lângă Andrei Năstase, alte variante nu-mi lăsați. Sunt Valeriu Troenco”, se arată în mesajul primit tot pe Facebook de Pavel Filip. Șeful Executivului a calificat drept inacceptabile astfel de amenințări și a decis să le facă publice.
”Nu am făcut niciodată publice mesajele primite, dar atunci când ele capătă accente de șantaj sau amenințare, le consider inacceptabile și cred că e corect ca opinia publică să le cunoască. Am primit acest mesaj din partea domnului Valeriu Troenco, un fost înalt funcționar al statului, de pe un profil care pare să-i aparțină. Nu știu dacă soția sa lucrează la Registru, dacă funcția urmează să fie redusă și nu voi verifica această informația. Dacă îl vedeți însă și pe el devenit mare luptător pentru ”dreptate” pe la opoziția protestatară, să știți ce-l mână în luptă”, a scris Pavel Filip pe Facebook.